Fysik

Fotoner

12. april kl. 18:03 af Flimk - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med en fysikopgave og sidder lidt fast. Opgaven lyder således:

Laseren udsender lys med effekt på 2,5 mW. 

Hvor mange fotoner udsender laseren pr. sekund?

Er lidt i tvivl, hvilken formel der skal bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april kl. 19:46 af ringstedLC

\begin{align*} n\cdot E_f=E &= P\cdot t\;,\;E_f=\textup{energien af en foton} \\ \frac{n}{t} &= \frac{P}{E_f} \end{align*}

Fotonens energi afhænger af lysets bølgelængde. Den må være oplyst.


Skriv et svar til: Fotoner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.