Matematik

Kombinatorik

12. april 2023 af sophi3 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der muligvis vil forklare hvordan man vil regne denne opgave ud, og hvordan man vil bruge kombinatorik til det?  :) 

"På en restaurant kan man vælge mellem 5 hovedretter, 3 slags tilbehør og 4 desserter. I et slagtilbud kan man vælge en almindelig menu med en hovedret og et tilbehør, eller en plus-menu med en hovedret, et tilbehør og en dessert."

a) Bestem hvor mange forskellige menuer der kan laves

b) Hvis en person vælger tilfældigt en af alle de mulige menuer, hvad er sandsnligheden for at personen vælger en plus menu? 

Thank you!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2023 af ringstedLC

a) er at bruge kombinatorik. I Folkeskolen blev den slags opgaver forklaret med et tælletræ. Træets første valg er alm. menu eller plus-menu, altså:

\begin{align*} n &= n_{alm.}+n_{plus} \\&= n_h\cdot n_t+n_h \cdot n_t\cdot n_d \end{align*}

b) 

\begin{align*} p(n_{plus}) &= \frac{\textup{gunst.}}{\textup{mulige}} = \frac{n_{plus}}{n}\end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2023 af SuneChr

Bemærk, trådstarter har efterfølgende ladet sig slette.
Det viser, hvor fej og umoden vedkommende må være
og kan, under anden profil, fortsætte sin karriere.


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.