Fysik

Stående bølger i resonansrør

13. april kl. 11:57 af kkc45 - Niveau: C-niveau

Jeg har fået følgende spørgsmål: 

Ifølge det teoretiske udtryk bør der gælde at s=1/4*lambda, men da bugen som nævnt ligger lidt uden for røret er s1<1/4*lambda. Beregn i hvert eksperiment, hvor langt uden for røret bugen ligger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april kl. 16:42 af apricotx

Jeg gætter på, du har nogle data fra et forsøg. Noget med, at du har målt længden af røret, når du hørte den kraftigste lydstyrke? Og for hver tone har du sikkert målt lydens frekvens.

Kender du frekvensen, kan du beregne bølgelængden med formlen v=\lambda\cdot f (omskriv, så λ står alene).

Og så kan du beregne en teoretisk rørlængde med formlen s_1=\frac{1}{4}\cdot\lambda

Hvor langt udenfor røret, bugen ligger, må så være forkellen imellem den beregnede s1, og hvad du målte rørets længde til.


Skriv et svar til: Stående bølger i resonansrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.