Matematik

Integralregning i Nspire

25. april kl. 20:12 af Floraa

Jeg får et større resulatat når jeg beregner areal i Nspire, kan i hjælpe? 
Når jeg kigger på min lærers resulat på Nspire, han får det til 2·(5·in(2)-3). Jeg har prøvet at reducere det, men det hjælper ikke.

Vedhæftet fil: hddocx.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april kl. 22:35 af CooperForce

Jeg ved at det er sent at spørge om, men kan du vise di Nspire dokument? Jeg tror du har glemt at bruge det "e" som findes i bogen, og istedet har brugt det "e" som er på tastaturet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april kl. 09:02 af Heptan

Hvad mener du med større? Giver det det samme tal?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april kl. 20:35 af Anders521

#0 Det er sgu ikke overraskende, da du har undladt at tage billedet af hele resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april kl. 22:05 af Anders521

#0 Ti-Nspire giver dig resultatet

\small \frac{e^{-2\cdot\ln(2)}\cdot(10\cdot e^{2\cdot\ln(2)}\cdot \ln(|e^{\ln(2)}|)-e^{4\cdot\ln(2)}-3\cdot e^{2\cdot\ln(2)}+4)}{\ln(e)}.

Følgende omskrivninger kan laves:

\small \begin{align*} \frac{e^{-2\cdot\ln(2)}\cdot(10\cdot e^{2\cdot\ln(2)}\cdot \ln(|e^{\ln(2)}|)-e^{4\cdot\ln(2)}-3\cdot e^{2\cdot\ln(2)}+4)}{\ln(e)} &=2^{-2}\cdot(10\cdot4\cdot\ln(2)-16-3\cdot 4+4) \\ &=\frac{1}{4}\cdot(40\cdot\ln(2)-24) \\ &= 10\cdot \ln(2)-6 \\ &= 2\cdot(5\cdot \ln(2)-3)\\ \end{align*}hvor den sidste omskrivning er den, din lærer får som resultat.


Skriv et svar til: Integralregning i Nspire

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.