Matematik

Projektopgave om Husmandssted på Nordbornholm

04. maj 2023 af superbrozz - Niveau: B-niveau

filen er vedhæftet!!!!!

Vedhæftet fil: projektopgave_9.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
04. maj 2023 af Moderatoren

Hej, velkommen til. Jeg har skrevet en bedre overskrift for dig. 

Hvis du beskriver dine problemer med opgaven, så kan du få hjælp :)


Svar #2
04. maj 2023 af superbrozz

jeg har vedhæftet et fil med et billede af et hus

jeg har de første tre opgaver i filen, men er ikke sikker på om de er rigtige
Jeg skal ihvertfald have hjælp til de sidste to opgaver i filen


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2023 af Moderatoren

Hvis du indsætter dine svar, så kan hjælperne tjekke det. 

Hvad er dine problemer med de sidste 2 opgaver? Så kan hjælperne lettere vurdere, hvilken hjælp du behøver


Svar #4
04. maj 2023 af superbrozz

jeg forstår ikke rigitg hvordan jeg skal komem frem til ligningen


Svar #5
04. maj 2023 af superbrozz

?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. maj 2023 af Moderatoren

Du bliver nødt til at være tålmodig – hjælperne hjælper dig, når og hvis de kan. Men nu ved de da, at det kun er de 2 sidste opgaver, du har problemer med :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2023 af SuneChr

d)  Bestem koordinaterne til A, B, C og D.
     En normalvektor til planen kan, af mange, bestemmes som krydsproduktet af AD og AB .
e)  Bestem EF og benyt denne som retningsvektor for linjen.
     Pt ∈ linjen gennem E og F:    OPt = OE + t·EF
Kig nu i formelsamlingen eller lærebogen.
____________
Det er en god opgave og træner ens rumlige sans, som for nogen kan volde vanskeligheder.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2023 af M2023

#0. Jeg prøver at vedlægge et billede af opgaven.

Vedhæftet fil:husmandssted.png

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2023 af M2023

#2. Hvad får I i de tre første opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. maj 2023 af SuneChr

# 0
Du skal vise beregningerne i a) til e)
og kan se, om du skulle få:
a) 21,5
b) 1/2\sqrt{205}
c) 273/8\sqrt{5} + 9/4\sqrt{61}  =  1/8(273\sqrt{5} + 18\sqrt{61})
d) x + 2z - 12 = 0
e)  \begin{pmatrix} x\\y \\z \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 8\\2 \\2 \end{pmatrix}+t\begin{pmatrix} -12\\5 \\ 6 \end{pmatrix}  
 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2023 af M2023

#0.

d) Planens ligning er den samme som ligningen i XZ-planen for den liinje, der indeholder linjestykket AD, eftersom denne linje parallelforskydes i y-aksens retning for at give planen. Planen har dermed følgende ligning: z = 6 - 0,5x.

e) Parameterfremstillingen for linjen er: (x,y,z) = OE + t·EF, hvor t ∈ R.


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. maj 2023 af SuneChr

# 0
Hvis du har mod på endnu et spørgsmål til opgaven:
f)  Find rumfanget begrænset af taget på huset, taget på sidehuset og planen x = 8.


Skriv et svar til: Projektopgave om Husmandssted på Nordbornholm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.