Matematik

Bestem forskriften P

05. maj 2023 af Okkegokke - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til at komme i gang med opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. maj 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&& P(x)=-10x+2000 \end{}


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. maj 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\&& R(x)=x\cdot P(x)=x\cdot \left (-10x+2000 \right )=-10x^2+2000x \end{}


Svar #4
05. maj 2023 af Okkegokke

Muligt der kunne hjælpes med d'eren


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2023 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textbf{d)}\\&& R{\, }'(x)=-20x+2000\\\\&& C{\, }'(x)=\frac{13}{24}x^2-50x+1850\\\\&& -20x+2000=\frac{13}{24}x^2-50x+1850\qquad x>0\\\\&& \textup{solve}\left (-20x+2000=\frac{13}{24}x^2-50x+1850\quad x>0,x \right )\\\\&&x=60 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2023 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{e)}\\&&\textup{define }D(x)=-10x^2+2000x-\left ( \frac{13}{72}x^3-25x^2+1850x \right )\\\\&&\textup{define }Dm(x)=\frac{\mathrm{d} }{\mathrm{d} x}\left ( D(x) \right )\\& D_{max}\textup{ kr\ae ver bl.a.}\\&&Dm(x)=0\\\\&& \textup{solve}\left ( Dm(x)=0\; and\; x>0,x \right )\\\\&&x=60\\\\& D_{max}=&D(60)=24\,000 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2023 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{f)}\\&& P(60)=&-10\cdot 60+2000=1\,400 \end{}


Skriv et svar til: Bestem forskriften P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.