Matematik

Andengradspolynomium

14. maj 2023 af Adl9 - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp med nedenstående opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2023 af ringstedLC

a) Repetér andengradspolynomier og parabler:

\begin{align*} p(x)=0 &= ...\Rightarrow x=... \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2023 af oraleazin2

For at finde rødderne for andengradspolynomiet p(x) = x^2 + 10x, sætter vi polynomiet lig med 0 og løser ligningen:

x^2 + 10x = 0

Vi kan faktorisere ligningen ved at trække x som en fælles faktor:

x(x + 10) = 0

Dette giver os to løsninger:

1. x = 0
2. x + 10 = 0 ⇒ x = -10

Så rødderne for polynomiet p(x) = x^2 + 10x er x = 0 og x = -10.


Svar #4
14. maj 2023 af Adl9

#2

a) Repetér andengradspolynomier og parabler:

\begin{align*} p(x)=0 &= ...\Rightarrow x=... \end{align*}

Det forstår jeg desværre ikke!


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2023 af ringstedLC

\begin{align*} p(x)=0 &= x^2+10x\Rightarrow x=... \end{align*}

som #2 har beregnet for dig.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2023 af oraleazin2

svar #3 har beregnet det klart og tydeligt. det mig btw


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2023 af oraleazin2

er der flere opgaver du har brug for hjælp med? så kontakter du mig bare


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.