Matematik

Vektor - ortogonal?

14. maj 2023 af MathiasDaugaard - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe med denne opgave? 

Jeg har prøvet prikformlen men synes ikke jeg kan få det til at give mening

</quillbot-extension-portal>
Vedhæftet fil: Skærmbillede (36).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2023 af Eksperimentalfysikeren

Hvad er du kommet frem til?


Svar #2
14. maj 2023 af MathiasDaugaard

Brugte WordMat til at udregne x efter jeg havde sat værdierne i prikproduktsformlen, den løste x til 8. Jeg kunne slet ikke få de to vektorer til at passe sammen på en vinkel på 90 grader. Fordi jeg ikke startede dem samme sted. Viste ikke det havde noget at sige.... Men efter jeg startede dem begge i origo giver det mening....


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2023 af SuneChr

# 2
Er du nu helt sikker på, at der kun er én løsning?
Begrund svaret.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. maj 2023 af Eksperimentalfysikeren

Du er kommet frem til det rigtige.


Svar #5
14. maj 2023 af MathiasDaugaard

Tak, 2 svar? Hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2023 af SuneChr

Sorry, - jeg var desværre for hurtig ved også at se på - b .
Men andenkoordinatens fortegn til b skal naturligvis bevares.
Havde begge koordinater til b været ubekendte, havde der været to løsninger.
Hastværk er lastværk.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2023 af SuneChr

# 6
XX-Large-Sorry !
Ikke kun to, - men uendelig mange løsninger,      - 3/2b1 + 6b2 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. maj 2023 af ringstedLC

#2: Vektorernes placering har ingen betydning for vinklen imellem dem.

\begin{align*} \vec{\,a} \perp \vec{b} \Rightarrow -1.5x+6\cdot 2 &= 0 \\ x &= \frac{-\,6\cdot 2}{-1.5}=8 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2023 af AMelev

#2 Der er uendelig mange repræsentanterr for en vektor, som er fastlagt udelukkende ved sin retning og sin længde.
Når vi snakker om vinkel mellemvektorer, betyder det vinklen mellem deres retninger.

I den vedhæftede geogebrafil kan man rykke rundt ned repræsentanterne for de to vektorer og se, at vinklen er forbliver ret.


Skriv et svar til: Vektor - ortogonal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.