Kemi

ligevægt

16. maj kl. 18:05 af em99 - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg er lidt forvirret over spg.2, da jeg får ligevægtskonstant til at være Y = K, så der er ligevægt. Men der står vis ved beregning at den ikke er i ligevægt. Nogen der kan se hvad jeg har gjort forkert? :) 

På forhånd tak


Svar #1
16. maj kl. 18:05 af em99

opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj kl. 18:24 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. maj kl. 18:32 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Reaktionsbr\o k}\\&\textup{i ligev\ae gt:}\\&& \frac{\left [ N_2O_4 \right ]}{\left [ NO_2 \right ]^2} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. maj kl. 18:36 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&&\frac{0.0852\;\mathrm{M}}{\left ( 0.175\;\mathrm{M} \right )^2}=2.78\;\mathrm{M^{-1}}\\\\&&\textup{Reaktionen forskydes mod venstre.} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj kl. 18:56 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{c)}\\&&\frac{ 0.0850-x}{\left (0.175+2x \right )^2}=2.27\qquad 0< x< 0.0850\\\\&& \textup{solve}\left (\frac{ 0.0850-x}{\left (0.175+2x \right )^2}=2.27\textup{ and }0<x<0.0850,x \right )\\\\&&x=0.005859\\\\\\&\textup{I ny ligev\ae gt:}\\&& \left [ NO_2 \right ]=\left ( 0.175+2x \right )\;\mathrm{M}=\left ( 0.175+2\cdot 0.005859 \right )\;\mathrm{M}=\\&&0.187\;\mathrm{M}\\\\&&\left [ N_2O_4 \right ]=\left ( 0.0850-x \right )\;\mathrm{M}=\left ( 0.0850-0.005859 \right )\;\mathrm{M}=\\&&0.0791\;\mathrm{M} \end{array}


Svar #6
16. maj kl. 19:21 af em99

Tusind tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj kl. 07:32 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textbf{a)}\\&\textup{Reaktionsbr\o k}\\&\textup{i ligev\ae gt:}\\&& \frac{\left [ N_2O_4 \right ]}{\left [ NO_2 \right ]^2}=2.27\;\mathrm{M^{-1}} \end{array}


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.