Kemi

pH

16. maj kl. 20:30 af em99 - Niveau: B-niveau

Hejsa

Hvordan skal reaktionsskeamet afstemmes? er lidt i tvivl omkring løsningsmetoden, skal man udregne ligevægtsbrøken eller?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj kl. 20:41 af Heptan

Generel syre/base ligevægt:

HA_{(aq)}+H_2O_{(l)}\rightleftharpoons A^-_{(aq)}+H_3O^+_{(aq)}

hvor HA er en svag syre og A- er en svag base.

opg a):

HF_{(aq)}+H_2O_{(l)}\rightleftharpoons F^-_{(aq)}+H_3O^+_{(aq)}


Svar #2
16. maj kl. 21:25 af em99

Nårr fordi den afgiver en H+ 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj kl. 07:19 af Heptan

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj kl. 12:05 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. maj kl. 12:16 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\&& \left [ H_3O^+ \right ]=10^{-pH}=\frac{-K_s+\sqrt{K_s{^2}-4K_sc}}{2}\\\\&& \textup{Define }K_s=6.76\cdot 10^{-4}\\\\&& \textup{solve}\left (10^{-4.25}=\frac{-K_s+\sqrt{K_s{^2}-4\cdot K_s\cdot c}}{2},c \right )\\\\&& c=6.09\cdot 10^{-5}\;\mathrm{M} \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. maj kl. 12:21 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{c)}\\&& pK_b=&14-pK_s=14-\left ( -\log\left ( K_s \right ) \right )=14+\log\left ( K_s \right )=10.83 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. maj kl. 12:28 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\&& pK_s\left ( HF \right )=-\log\left ( 6.76\cdot 10^{-4} \right )=3.17\\\\&\textup{da}\\&& pK_s\left ( H_2SO_3 \right )=1.89<pK_s\left ( HF \right )=3.17\\&\textup{er}\\&& H_2SO_3\textup{ en st\ae rkere syre end }HF \end{array}


Svar #8
17. maj kl. 18:18 af em99

Tusind tak!!


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.