Fysik

opgave 6 lys og bølgelære

25. maj kl. 16:37 af fuckmath - Niveau: B-niveau

Gult lys med bølgelængden 589 nm sendes fra luft ned i en væske med ukendt brydningsindeks. Indfaldsvinklen i luft er 38,1°, og brydningsvinklen i væsken er 28,8°.

a) Beregn lysets frekvens. Beregn lysets hastighed i væsken.

b) Beregn bølgelængden af det gule lys i væsken.

Jeg fik frekvens til at være 5,09 * 1014 Hz

men jeg har lidt svært ved at finde ud af hvordan man finder lysets hastighed i væsken.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj kl. 17:59 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{a)}\\&& f_{\textup{gul}}=\frac{c}{\lambda}=\frac{2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}}}{589\cdot 10^{-9}\;\mathrm{m}}=5.09\cdot 10^{14}\;\mathrm{Hz} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj kl. 18:06 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \frac{\sin(i)}{\sin(b)}=\frac{c}{v}\\&\textup{hvoraf}\\&& v=\frac{\sin(b)}{\sin(i)}\cdot c=\frac{\sin\left ( 28.8\degree \right )}{\sin\left ( 38.1\degree \right )}\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \right )=2.34\cdot 10^8\;\mathrm{\frac{m}{s}} \end{array}


Skriv et svar til: opgave 6 lys og bølgelære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.