Kemi

Ligevægte

26. maj kl. 17:33 af em99 - Niveau: B-niveau

Hejsa:)

Jeg er lidt i tvivl omkring opgave c, om jeg har gjort det rigtige ved at sige; 

415 M-1 =  x/ (2.57 -x)*(4.73 -x) = 4.74


Svar #1
26. maj kl. 17:34 af em99

Kc = 415 M-1 er givet i opgaven 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj kl. 18:39 af Heptan

Du er på rette vej. Du skal omregne mol til mol/L før du sætter ind i ligningen.

Tælleren er ikke x, men (50,4/10 mol/L + x).


Svar #3
26. maj kl. 19:27 af em99

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj kl. 19:29 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. maj kl. 19:52 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{b)}\\& \textup{Reaktionsbr\o k:}\\&& \frac{5.04\;\mathrm{M}}{\left ( 0.257\;\mathrm{M} \right )\cdot \left ( 0.473\;\mathrm{M} \right )}=41.46\;\mathrm{M^{-1}}\\\\&\textup{hvorfor reaktions-}\\& \textup{blandingen \textbf{ikke} er}\\& \textup{i ligev\ae gt.}\\\\\\& \textup{Reaktionen forsky-}\\&\textup{des mod h\o jre,}\\& \textup{da }&41.46\;\mathrm{M^{-1}}<K_c \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. maj kl. 20:12 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}\textbf{c)}\\& \textup{I ligev\ae gt:}\\&& \textup{solve}\left (\frac{\left (5.04\;\mathrm{M} +x \right )}{\left ( 0.257\;\mathrm{M}-x \right )\cdot \left ( 0.473\;\mathrm{M}-x \right )}=415\;\mathrm{M^{-1}} ,x \right )\mid0<x<0.257\;\mathrm{M}\\\\&& x=0.209076\;\mathrm{M}\\\\\\\\&\textup{Aktuelle kon-}\\&\textup{centrationer:}\\&&\left [ SbCl_3 \right ]=\left ( 0.257\;\mathrm{M}-0.209\;\mathrm{M} \right )=0.048\;\mathrm{M}\\\\&& \left [ Cl_2 \right ]=\left ( 0.473\;\mathrm{M}-0.209\;\mathrm{M} \right )=0.264\;\mathrm{M}\\\\&& \left [ SbCl_5 \right ]=\left (5.04\;\mathrm{M}+0.209\;\mathrm{M} \right ) =5.249\;\mathrm{M} \end{array}


Svar #7
26. maj kl. 21:52 af em99

Tusind tak!!!


Skriv et svar til: Ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.