Fysik

opgave 7 varmelære + vekselstrøm

31. maj kl. 12:52 af fuckmath - Niveau: B-niveau

HJÆLP! :D

Et dampstrygejern fra Braun har en vandbeholder med en kapacitet på 240 cm3. Vandbeholderen fyldes op med vand med en temperatur på 14?.

a) Hvor stor en varmemængde skal der tilføres vandet, før det hele er fordampet?

Strygejernets effekt er 1,20 kW, og det sluttes til en effektivspænding på 230 V.

b) Bestem strygejernets resistans (modstand).

c) Hvor lang tid kan strygejernet mindst være tændt, inden vandet er fordampet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj kl. 20:22 af ringstedLC

Vandet skal først opvarmes til kogepunktet og derefter omdannes til damp:

\begin{align*} \textbf{a)}\\ Q &= \rho \cdot V\cdot c\cdot \Delta T+\rho \cdot V\cdot L_f \\\\\textbf{b)}\\ P &= U\cdot I \\&= U\cdot \frac{U}{R} \\R &= \frac{U^2}{P} \\\\\textbf{c)} \\ Q=E &= P\cdot t \\ t &= \frac{Q}{P} \end{align*}


Skriv et svar til: opgave 7 varmelære + vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.