Fysik

Afbøjningsvinkel

05. juni kl. 18:56 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har taget nogle målinger i det vedhæftede for ''højre'' og ''venstre'' og det omhandler en opgave, som omhandler spektroskop, men vil gerne vide hvad i vil kalde de andre værdier, som jeg har udregenet og skrevet ind i tabellen efter ''venstre'' og ''højre''.

Nogle der kan give kig navnene, da jeg ikke kan navnet på det jeg har bergenet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni kl. 18:35 af apricotx

Spektroskopets skala var ikke nulstillet til 0. orden, derfor har du nogle lidt mærkelige tal i de to lister. Men tallene kan sagtens bruges til at beregne en gennemsnitlig afbøjningsvinkel med, for forskellen imellem f.eks. den violette linje til venstre og samme violette linje til højre er den dobbelt afbøjningsvinkel. Udregningen af afbøjningsvinklen bliver dermed

\Theta=\frac{\Theta_{h\o jre}-\Theta _{venstre}}{2}=\frac{187,9\degree-172,5\degree}{2}=7,7\degree 


Skriv et svar til: Afbøjningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.