Matematik

Eksponentiel og distancefunktionen

05. juni kl. 19:51 af pwnbeast - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med at forberede mig til mundtlig Matematik B eksamen, og har lidt svært ved nogle opgaver. Nedenfor er et af dem. Nogle der kan hjælpe?

Har sat flere op på min side hvis man er en haj til Matematik! :)

Vedhæftet fil: opg6.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni kl. 20:27 af Anders521

#0 Bevis at \small (e^{kx})'=k\cdot e^{kx}

Sæt \small k\cdot x:=\ln(e^{kx}), da er

                                                        \small \begin{align*} & \quad \: (k\cdot x)' =\big(\ln(e^{kx}) \big)' \\ &\Leftrightarrow k=\frac{1}{e^{kx}} \cdot \big(e^{kx}\big)' \\ &\Leftrightarrow k\cdot e^{kx} = \big(e^{kx} \big)' \end{align*}


Svar #2
05. juni kl. 20:30 af pwnbeast

#1

#0 Bevis at \small (e^{kx})'=k\cdot e^{kx}

Sæt \small k\cdot x:=\ln(e^{kx}), da er

                                                        \small \begin{align*} & \quad \: (k\cdot x)' =\big(\ln(e^{kx}) \big)' \\ &\Leftrightarrow k=\frac{1}{e^{kx}} \cdot \big(e^{kx}\big)' \\ &\Leftrightarrow k\cdot e^{kx} = \big(e^{kx} \big)' \end{align*}

Hej Anders. Tak for dit svar.

Kan du forklare mig igennem dine trin? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni kl. 20:38 af Anders521

#2 

Kan du forklare mig igennem dine trin?

Den del overlader jeg til dig ;-)


Svar #4
06. juni kl. 17:23 af pwnbeast

#3

#2 

Kan du forklare mig igennem dine trin?

Den del overlader jeg til dig ;-)

Det kan jeg slet ikke jo :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni kl. 17:26 af Anders521

#4 

Det kan jeg slet ikke jo :(

Der er altså ingen skam i at gøre et ordentligt forsøg på at forstå indholdet i #1. Gerne brug din lærebog og/eller noter som støtte.


Skriv et svar til: Eksponentiel og distancefunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.