Fysik

bevægelse i 2 dimensioner

12. juni 2023 af squidg - Niveau: B-niveau

Hælp !!??


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2023 af OliverHviid

Til 1. brug vf2=v02+2ad hvor vf2= sluthastigheden, v02= starthastigheden, a= accelerationen og d= distancen.

Anvend din viden om det skrå kast til opgave 2.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2023 af apricotx

Til 1. kunne du bruge energibevarelse af mekanisk energi:

E_{kin}^{start}=E_{pot}^{top}\newline \frac{1}{2}mv^2=mgh\newline \frac{1}{2}v^2=gh\newline

osv.

Til 2. har du en lodret hastighed på v_y=v_0\cdot sin(30\degree) og så kan du beregne højden som i 1. Højden kan du bruge til at finde ud af, hvor lang tid kanonkuglen er i luften. Brug stedfunktionen for en bevægelse med konstant acceleration (tyngdeaccelerationen) og v_y for hastighed.

Den vandrette hastighed er v_x=v_0\cdot cos(30\degree), og du ved, hvor længe kanonkuglen er i luften. Så kan afstanden beregnes vha. stedfunktionen for en bevægelse med konstant hastighed. 


Skriv et svar til: bevægelse i 2 dimensioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.