Kemi

Molekyler og salte

02. september kl. 13:39 af Luvna - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig og forklare mig så jeg forstår følgende spørgsmål:

Hvordan er elektronerne fordelt i en binding mellem molekyler i forhold til salte?

Hvad har typisk højere kogepunkt på fast form (molekyle eller salt) og hvorfor?

Hvad består molekyler af (metaller, ikke metaller)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september kl. 14:31 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Salte best\aa r af:}&&\textup{metalion} \left (\textup{positiv} \right) \quad &&\\\\&& \textup{syrerestion }\left (\textup{negativ} \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september kl. 14:56 af mathon

Et salt er en kemisk forbindelse mellem to eller flere ioner, ofte en positivt ladet metalion (kation) og en negativt ladet ikke metallisk ion (anion). Anioner er ofte sammensat af flere atomer, f.eks. nitrat NO3sulfat SO42− og acetatCH3COO. Enkelte kationer er også sammensat af flere atomer, f.eks. ammonium NH4+

Salte er hovedsagelig uorganiske forbindelser, som kan dannes ved neutralisering af en syre med en base eller ved en reaktion mellem en syre og et metal. Eksempler på de to typer af reaktioner er:

Neutralisering af saltsyre (HCl) med natriumhydroxid (NaOH)

HCl + NaOH → Na+(aq) + Cl-(aq) + H2O

Opløsning af fast zink (Zn) i saltsyre (HCl)

Zn + 2 HCl → ZnCl2 + H2

.
Salte har som regel et højt smeltepunkt og kogepunkt.


Skriv et svar til: Molekyler og salte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.