Matematik

Omskrivning

02. september 2023 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: A-niveau

Hejj,

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at omskrive dette (opgaven er vedhæftet) på en simpel måde? :(( 

Har virkelig brug for jeres hjælp

Vedhæftet fil: Cirklen C.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2023 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll} \left ( x+\frac{1}{2} \right )^2-\left ( \frac{1}{2} \right )^2+\left (y-\frac{1}{4} \right )^2-\left (\frac{1}{4} \right )^2=\frac{1}{4}\\\\ \left ( x+\frac{1}{2} \right )^2-\left ( \frac{1}{4} \right )+\left (y-\frac{1}{4} \right )^2-\left (\frac{1}{16} \right )=\frac{1}{4}\\\\ \left ( x+\frac{1}{2} \right )^2+\left (y-\frac{1}{4} \right )^2=\frac{2}{4}+\frac{1}{16}\\\\ \left ( x+\frac{1}{2} \right )^2+\left (y-\frac{1}{4} \right )^2=\frac{8+1}{16}\\\\\\ \left ( x-\left (-\frac{1}{2} \right ) \right )^2+\left (y-\frac{1}{4} \right )^2=\left ( \frac{3}{4} \right )^2 \end{array}


Svar #3
02. september 2023 af yyyyyyyyyyyy

Mellemregningerne giver mening, men hvor er det helt præcst 1/2 kommer fra?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2023 af mathon

Repetér 
                 kvadratet på en toleddet størrelse/baglæns:

                               \small \small a^2\pm2ab+b^2=\left( a\pm b \right )^2

                               

                              \small \small \small \begin{array}{lllll}x^2+x=\left (x^2+2\cdot \frac{1}{2}x+\left ( \frac{1}{2} \right )^2 \right )-\left ( \frac{1}{2} \right )^2=\left ( x+\frac{1}{2} \right )^2-\left ( \frac{1}{2} \right )^2 \end{array}

               


Svar #5
02. september 2023 af yyyyyyyyyyyy

Nååårrr nu forstår jeg, tuusind tak


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.