Matematik

Bestem a og b

02. september 2023 af haileydelaney - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder sådan her:

tabellen angiver nogle sammenhørende værdier af x og y for en linæer sammenhæng. 

x ¦ 2 ¦ 10

y ¦5 ¦ 29

det oplyes at y=a*x+b

bestem a og b

kan i please hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2023 af Carlomanden

Her

Vedhæftet fil:lineær.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2023 af ringstedLC

Vedhæftet fil:_0.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2023 af ringstedLC

De to retvinkede trekanter er ensvinklede. Derfor er forholdene mellem kateterne parvist ens:

\begin{align*}\frac{a}{1} &= \frac{\left | h \right |}{\left | g \right |} \\ a &= \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} &&&\textup{formel (63), STX B} \end{align*}

b bestemmes ved indsættelse af a i ligningen for den lineære sammenhæng og isolering:

\begin{align*} y_1 &= a\cdot x_1+b &\vee \quad y_2 &= a\cdot x_2+b \\ b &= y_1-a\cdot x_1 &\vee \quad\;\, b &= y_2-a\cdot x_2 &\textup{formel (64), STX B} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} \textbf{Kontrol:}\\& \textup{define }y\left ( x_1,y_1,x_2,y_2 \right )=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}x+\left ( y_1-\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1 \right )\\\\& y\left ( 2,5,10,29 \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.