Matematik

f(x)=(x^2+2x-2)·e^(-x)

13. september 2023 af enellerande - Niveau: B-niveau

Hvordan finder jeg monotiforholdene for f(x)=(x^2+2x-2)e^(-x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2023 af Carlomanden

Differentier, sæt lig med 0, løs for x

Nu skal du tjekke fortegn rundt om de værdier for x du har fundet for at se om de er maksimum eller minimum.

Så skal du angive i hvilke intervaller funktionen er voksende of aftagende.

Sig til hvis du har brug for hjælp til en af trinene.

Svar #2
13. september 2023 af enellerande

Tror jeg har brug for alle trinene?? det er svært emne… tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. september 2023 af MentorMath

#0

Hej, 

Du differentierer funktionen ved brug af produktreglen (da udtrykket består af to funktioner ganget med hinanden).

Den afledede sættes lig med nul, f '(x) = 0, og løses for x.

Løsningen til ligningen angiver for hvilke(t) x hældningen på grafen er vandret. 

Herefter ser vi på hældningen af grafen for f i en omegn af de x'er hvori der er vandrette tangenter. Dette ses af fortegnet for den afledede funktion, f '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2023 af MentorMath

#1

Undskyld, jeg havde ikke lige set, at der allerede var blevet svaret på det:) 

#2

Det er måske mest oplagt, at det er @Carlomanden der forklarer trinene og hjælper dig videre, nu hvor han/hun tilbød at hjælpe, så vi ikke er to i en tråd :) Indtil videre kan du dog, til en start kigge lidt på differentiationen af funktionen (se billag).


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2023 af Carlomanden

# 4. Det gør ingenting. Du må gerne svare, kan ikke svare ordentligt før en halv time.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2023 af MentorMath

#5

Det er i orden. Beklager forvirringen


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2023 af MentorMath

#2

Har prøvet at vise trinene (se billag).


Skriv et svar til: f(x)=(x^2+2x-2)·e^(-x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.