Matematik

Integralregning

16. september kl. 15:28 af laurahansen4343 - Niveau: A-niveau

Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal løse opgave a). Jeg har prøvet af sætte det lighed 0, men har svært ved at løse ligningen, når den er ligmed 0. 

Er der nogen, der kan give en MEGET pædagogisk forklaring. Tusind tak på forhånd!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. september kl. 15:31 af M2023

#0. Jeg indsætter billedet. Prøv at bruge nul-reglen i a).


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september kl. 15:55 af Quarr

a)    -x2(x-3)=0

c)    Brug formel 169 i din stx A formelsamling.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september kl. 17:09 af ringstedLC

a) Alternativ til faktorisering og nulreglen:

\begin{align*}0 &= -x^3+3x^2\\&= -0^3+3\cdot0^2 &&,\;x=0\\0&=0 \\\\ 0 &= -x^3+3\,x^2 \\ x^{3} &= 3\,x^{2} &&,\; x\neq 0 \\x &= 3 \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september kl. 22:39 af SuneChr

# 0
Bemærk, at roden x = 0 forekommer to gange, thi
- x3 + 3x2  =  - (x - 0)2(x - 3)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.