Matematik

Trekanter, vinkler og tangens

21. september kl. 14:13 af 147319 - Niveau: 9. klasse

Hvordan beregner man tangens til en vinkel på en lommeregner?

Vinkeln/Grad er på 9 grader. 

+ Hvordan kan man på lommeregneren bestemme en vinkels størrelse, hvis man kender tangens til vinklen? opg: Udregn vinklen, når tan (v) er 0,38


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september kl. 14:26 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} \tan(9\degree)=0.158384\\\\\\ v=\tan^{-1}\left ( 0.38 \right )=20.81\degree \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september kl. 15:05 af M2023

#0

Hvordan beregner man tangens til en vinkel på en lommeregner?

Vinkeln/Grad er på 9 grader. 

9 + tan 

+ Hvordan kan man på lommeregneren bestemme en vinkels størrelse, hvis man kender tangens til vinklen? opg: Udregn vinklen, når tan (v) er 0,38

0,38 + 2nd + tan-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september kl. 15:14 af Sveppalyf

Husk at sætte lommeregneren til at regne i grader (og ikke i radianer eller nygrader).


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september kl. 15:17 af Eksperimentalfysikeren

Du kan teste, om lommeregneren står på grader ved at taste 45 + tan. Det skal give 1, hvis den står på grader.


Skriv et svar til: Trekanter, vinkler og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.