Matematik

Prædikat

22. september kl. 08:26 af Markus2300 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal betragte dette prædikat, og finde hvilket udsagn som er sandt. Dog er jeg i tvivl om hvordan man overhovedet kan finde det, da det siger, at der findes et K i mængden af de naturlige tal, således at n =5k eller n = 5k+1

Men det passer jo ikke hvis n=1? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september kl. 11:38 af Eksperimentalfysikeren

Nej, så P(1) er falsk. Det er løsningen på første delopgave.


Svar #2
22. september kl. 12:02 af Markus2300

Er det så ikke (3) der er korrekt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september kl. 12:59 af M2023

#0. Jeg indsætter billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september kl. 14:39 af M2023

#0. Jeg får, at (3) og (5) er sande?!

(1) er falsk, da der ikke findes et naturligt tal, der ganget med 5 (evt. + 1) giver 1.

(2) er falsk, da P(1) er falsk. 

(3) er sand. P(5n+m) er sandt hvis m er et multiplum af 5 eller dette plus 1, hvilket passer til sandheds-mængden for P(n). 

(4) er falsk, hvilket følger af modsigelsen: P(4) er falsk, mens P(5) er sand. 

(5) er sand. Sandhedsmængden for P(n+1) er 5, 6, 10, 11. Sandhedsmængden for (P(n)∨P(n+2)) er 4, 5, 6, 7, 9, 10, 11, 12. Da den første sandhedsmængde er en delmængde af den anden, så gælder implikationen.

(6) er falsk, fordi P(1) er falsk.


Skriv et svar til: Prædikat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.