Fysik

Hvordan skal beregninger opstilles

22. september kl. 16:08 af upontheabyss - Niveau: C-niveau

Hej

I en fysik opgave, hvordan 'plejer' man at opstile beregningerne?

Er det ude i et. Fx:

F=m*g=7*9,8 N/kg=68,6 N

Eller med flere 'udbrudte' linjer?

F=m*g

F=7 N*9,8 N/kg

F=68,6 N


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september kl. 19:44 af mtest

Jeg ville gøre sådan her:
F=m*g

=7 N*9,8 N/kg =68,6 N

Jer opskriver først formlen, på næste linje indsætter jeg værdierne, beregner og afrunder eventuelt.
Men i sidste ende er det smag og behag, der er ikke én korrekt måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september kl. 19:50 af ringstedLC

For kortere udtryk kan det vel godt skrives ubrudt:

\begin{align*} F &= m\cdot g=7\,{\color{Red} \textup{kg}}\cdot 9.8\,\tfrac{\textup{N}}{\textup{kg}}=68.6\,\textup{N} \end{align*}

men det skal gøres med enheder og sådan, at de passer. 


Skriv et svar til: Hvordan skal beregninger opstilles

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.