Matematik

e^x diffierientieret

25. september kl. 22:11 af TenZera - Niveau: A-niveau

Hej jeg er lidt i tvivl om hvordan man kommer til det endelige resultat her. Må man virkelig godt flytte på e^x og -1?

Vedhæftet fil: wh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september kl. 22:18 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september kl. 22:22 af ringstedLC

#0: Prøv at udtryk lidt tydligere, hvad du mener.

\begin{align*} &= ...+\bigl(x^2-1\bigr)\cdot e^x \\ &= ...+x^2-e^x \\ &= ...+x^2-1\cdot e^x \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september kl. 23:25 af SuneChr

Differentieringen af  (x2 - 1)·ex  er rigtig nok.
Man skriver normalt ikke   - 1·ex  men blot  - ex     (heller ikke, hvis det er plus 1).
Leddet  - ex  kan man flytte frit ligesom alle led i øvrigt. Addendernes orden er ligegyldig.
Faktorisér andengradspolynomiet  (x - (- 1 + \sqrt{2}))(x - (- 1 - \sqrt{2})) hvis 0'punkterne for f ' skal findes.  


Skriv et svar til: e^x diffierientieret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.