Matematik

Andengradspolynomium

27. september 2023 af line339 - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2023 af MentorMath

Hej,

a) Find et udtryk for den afledede funktion, og sæt udtrykket lig med nul. Ligningen løses med hensyn til x :)

b) Brug formlen til bestemmelse af y-koordinaten til toppunktet for en parabel, Ty = -D/(4a) = -(b2 - 4·a·c)/(4a).

Du løser da -(b2 - 4·a·c)/(4a) = 5, med hensyn til konstanten c.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2023 af MentorMath

#0

Metode og løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2023 af ringstedLC

\begin{align*} \textbf{a)}\\x_T &= \frac{-b}{2\,a}=...\\\textbf{b)}\\y_T=5&=\frac{-(b^2-4\,a\,c)}{4\,a}\Rightarrow c=... \\\textup{eller}\\f\bigl(x_T\bigr)=5 &= 2{x_T}^2-6x_T+c\Rightarrow c=... \end{align*}


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.