Matematik

Sandsynlighedsregning

28. september 2023 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe med at forklare/vise hvordan jeg skal regne dette regnestykke ud:

8!/3!*(8-3)!

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2023 af mathon

                        \begin{array}{llllll} \frac{8!}{3!\cdot (8-3!)}=\frac{8!}{3!\cdot 5!}=\frac{8\cdot 7\cdot 6}{3\cdot 2}=8\cdot 7=56 \end{array}


Svar #2
28. september 2023 af Fatima1602

Tak for svaret. Men jeg forstår ikke, hvordan du får 3!*5! til at give 3*2, og hvordan får du i sidste ende 8*7


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2023 af mathon

                        \frac{8\cdot 7\cdot 6\cdot \cancel{\left (5\cdot 4\cdot 3\cdot 2\cdot 1 \right )}}{3\cdot 2\cdot 1\cdot\cancel{\left ( 5\cdot 4\cdot 3\cdot 2\cdot 1 \right )}}=\frac{8\cdot 7\cdot \cancel{6}}{\cancel{3\cdot 2}}=56


Svar #4
28. september 2023 af Fatima1602

Tak.

Jeg har det også svært med denne opgave, håber du kan hjælpe!

Vedhæftet fil:Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
28. september 2023 af mathon

        \small \small \small \begin{array}{lllll}\textbf{a)}\\& P(X\leq 3)=P(X\leq 1)+P(X\leq 2)+P(X\leq 3)=0.10+0.20+0.10=0.40\\\\\\\textbf{b)}\\& a=P(X=4)=1.00-P(X\leq 3)-P(X=5)=1.00-0.40-0.25=0.35 \end{array}


Svar #6
28. september 2023 af Fatima1602

Tusind tak for hjælpen!

Jeg forstår bare ikke helt din besvarelse for b) altså hvor man skal bestemme tallet a


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2023 af mathon

Den samlede sandsynlighed er lig med 1.00

Sandsynligheden for 4
                                                                   \small \begin{array}{llllll}a= P(X=4)=1.00-\left [\left ( P(X=1) \right )+\left ( P(X=2) \right )+\left ( P(X=3) \right )+\left ( P(X=5) \right ) \right] \end{array}


Svar #8
28. september 2023 af Fatima1602

Forstår det ikke helt. Hvis det hele er 100% er det så ikke de tal ved sandsynlighed der skal lægges sammen og trækkes fra 100%?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. september 2023 af mathon

100% = 1.00


Svar #10
28. september 2023 af Fatima1602

Men hvorfor vælger du kun at at trække 0,40 og 0,25 fra 100, hvad med 0,10-0,20-0,10?

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. september 2023 af M2023

#10. Du har fra #5 og #7, at

a = P(X=4) = 1,00 - P(X≤3) - P(X=5) = 1,00 - P(X=1) - P(X=2) - P(X=3) - P(X=5) = 0,35


Svar #12
28. september 2023 af Fatima1602

ok, men forstår bare ikke, hvis man skal finde det sidste decimalttal, skal man så ikke trække de andre decimalttal fra 100%. Jeg synes bare ikke det giver mening


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. september 2023 af M2023

#12. Du har at summen af sandsynlighederne for alle de enkelte udfald i udfaldsrummet er lig med én. Det vil sige, at

P(X=1) + P(X=2) + P(X=3) + P(X=4) + P(X=5) = 1. 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.