Matematik

Sandsynlighedsregning

28. september kl. 17:51 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe mig med denne opgave, for den forvirrer mig

Tak på forhånd!

Vedhæftet fil: Dok2...docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september kl. 18:31 af SuneChr

p\left ( 2\, drenge\, og\, 1\, pige \right )=\frac{\binom{6}{2}\cdot \binom{2}{1}}{\binom{8}{3}}


Svar #2
28. september kl. 22:38 af Fatima1602

Tak for svaret. Men hvilken formel er dette. Er det permutation eller kombination. Eller er det den der hedder P(H)=n/N?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september kl. 23:32 af SuneChr

Tælleren gunstige udfald
(Antallet af 2-delmængder af en 6-mængde) og (antallet af 1-delmængder af en 2-mængde)
                                                              multiplikation
Nævneren mulige udfald:
(antallet af 3-delmængder af en 8-mængde)

De er alle kombinationer. 


Svar #4
29. september kl. 22:46 af Fatima1602

Men hvis det er kombinationer, er det så ikke formlen k(n,r)= n! / r! * (n-r)! man skal bruge ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september kl. 23:58 af SuneChr

# 4
Det er bare tre skrivemåder, der siger det samme:   K_{n,r}=\frac{n!}{r!\left ( n-r \right )!}=\binom{n}{r}
Den midterste skrivemåde viser udregningen.


Svar #6
30. september kl. 21:30 af Fatima1602

Men, hvordan vil du skrive det ind på den formel? (altså den midterste skrivemåde)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september kl. 21:54 af SuneChr

\frac{\frac{6!}{2!\left ( 6-2 \right )!}\cdot\frac{2!}{1!\left ( 2-1 \right )!}}{\frac{8!}{3!\left ( 8-3 \right )!}}           Udregn først parenteserne og forkort mest muligt.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.