Matematik

Forskellige opgaver - reducering

29. september kl. 20:31 af SkolleNørd - Niveau: C-niveau

Hej

Kan nogle hjælpe med at reudcere det følgende udtryk eg har vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september kl. 20:42 af Christianfslag

Hint, 1: Brug første kvadratsætning til at omskrive

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Hint, 2: Husk at opløse parentesen korrekt, når der er '-' foran.


Svar #2
30. september kl. 12:20 af SkolleNørd

#1

Hint, 1: Brug første kvadratsætning til at omskrive

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Hint, 2: Husk at opløse parentesen korrekt, når der er '-' foran.

Har prøvet, men det får af vide at de forskellige svar er forkert hver gang :l


Svar #3
30. september kl. 12:22 af SkolleNørd

#2
#1

Hint, 1: Brug første kvadratsætning til at omskrive

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

Hint, 2: Husk at opløse parentesen korrekt, når der er '-' foran.

Har prøvet, men det får af vide at de forskellige svar er forkert hver gang :l

Og er der ikke et b^2 for meget i din?

Det er jo nemlig a^2 +2ab-(a+b)^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september kl. 13:58 af Anders521

#3 Det sidste led (a+b)2 i din reduktionsopgave kan omskrives til en sum af tre led a2 + b2 + 2ab. Det er derfor du får givet kvadratsætningen som det 1. hint af Christianfslag. Det 2. hint han giver skyldes, at der sker en ændring i leddene.  

Hvis forklaringen ikke giver meningen, så søg på nettet med ordet "kvadratsætning" og derefter "minus parentes" for en uddybelse.


Svar #5
30. september kl. 14:39 af SkolleNørd

#4

#3 Det sidste led (a+b)2 i din reduktionsopgave kan omskrives til en sum af tre led a2 + b2 + 2ab. Det er derfor du får givet kvadratsætningen som det 1. hint af Christianfslag. Det 2. hint han giver skyldes, at der sker en ændring i leddene.  

Hvis forklaringen ikke giver meningen, så søg på nettet med ordet "kvadratsætning" og derefter "minus parentes" for en uddybelse.

Så ligningen skal lyde på a^2+2ab+a^2+b^2+2ab?

For det er sådan det lyder når du siger det med kvadratsætningen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september kl. 15:09 af Anders521

#5 Omskrivningen være skrevet i parenteser, dvs. ( a2+b2+2ab ). For at fjerne dem skal du bruge det 2.hint fordi der er, som nævnt, et "minus"-tegn foran. 


Skriv et svar til: Forskellige opgaver - reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.