Fysik

Rotation

06. oktober 2023 af Lalode - Niveau: A-niveau

Hej 

jeg er i gang med de her opgaver med sidder fast ved b og c

Er der en som kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2023 af M2023

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2023 af M2023

#0. a) Inertimoment...

Stænger:

   I_s=m_s\cdot \left ( \frac{ L_s^2}{12}+ l_s^2 \right ) =(240\;kg)\cdot \left ( \frac{(1\;m)^2}{12}+ (0,6\;m)^2 \right ) = 106,4\;kgm^2

Aksel:

   I_a=\frac{1}{2}\cdot m_a\cdot r_a^2 =\frac{1}{2}\cdot (60\;kg)\cdot (1\;m)^2 = 0,3\;kgm^2

Ring:

   I_r=\frac{1}{2}\cdot m_r\cdot \left ( r_i^2+r_y^2 \right ) =\frac{1}{2}\cdot (200\;kg)\cdot \left ( (1,1\;m)^2+(1,2\;m)^2 \right ) = 265\;kgm^2

Samlet: 

   I_s+I_a+I_r=(106,4+0,3+265)\;kgm^2 = \underline{371,7\;kgm^2}

b) Under forudsætning om konstant acceleration...

   \\\tau =I \cdot \alpha \Leftrightarrow \alpha=\frac{\tau}{I}\\\\\alpha = \frac{\omega_2-\omega_1}{\Delta t}\Leftrightarrow \Delta t=I\cdot \frac{\omega_2-\omega_1}{\tau}\\\\Antal\; omg.= \Delta t \cdot \frac{\omega_1+\omega_2}{2}=I \cdot \frac{\omega_2-\omega_1}{\tau} \cdot \frac{\omega_1+\omega_2}{2}=I \cdot \frac{\omega_2^2-\omega_1^2}{2\cdot \tau}=

   371,7\;\frac{}{}kgm^2\cdot \frac{(5,87\;s^{-1})^2-(4,17\;s^{-1})^2}{2\cdot 178,3\;kgm^2s^{-2}}=\underline{17,8}

c) Der forudsættes konstant acceleration og fuldstændig opbremsning...

   \tau=I\cdot \alpha\Rightarrow F_k\cdot \mu_d\cdot r_y=I\cdot \frac{\Delta \omega}{\Delta t}\Rightarrow F_k =(I/(\mu_d\cdot r_y))\cdot \frac{\Delta \omega}{\Delta t}=

   (371,7\;kgm^2/(0,57\cdot (1,2\;m) ))\cdot \frac{5,87\;s^{-1}}{28\;s}=\underline{113,9\;N}


Skriv et svar til: Rotation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.