Matematik

Livas biografbilletter

07. oktober 2023 af okabsophia - Niveau: 9. klasse

Nogen der vil hjælpe?

Liva betaler 89,5 kr for en billet til biografen. For at være medlem af filmklubben skal hun betale 199 kr om året, hvilket giver hende x antal procent til de enkelte billetter. Hvis hun vil købe 4 billetter om året, hvor mange procent skal filmklubben give i rabat, før det kan betale sig at være medlem. ( Det skal jo i alt give mindre end 89,5* 4 = 358 ).


Svar #1
07. oktober 2023 af okabsophia

Jeg nåede frem til at hun skal have 44,4% i rabat "( 358 - 199 ) / ( 4 * 89,5 ) * 100", men er ikke sikker på svaret 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2023 af ringstedLC

\begin{align*} 4\cdot \bigl(89.5-89.5\cdot x\bigr)+199 &\leq 4\cdot 89.5 \\ 4\cdot 89.5\cdot \bigl(1-x\bigr)+199 &\leq 358 \\ 358 \bigl(1-x\bigr) &\leq 358-199 \\ -x &\leq \frac{358-199}{358}-1 \\x &\geq 0.556 \\x_\% &\geq 55.6\%={\color{Red} 1-44.4\%} \\ \textup{Kontrol}:\\ {\color{Red} 3}\cdot \bigl(89.5-89.5\cdot 0.556\bigr)+199 &\leq {\color{Red} 3}\cdot 89.5 \\ 3\cdot 89.5\cdot \bigl(1-0.556\bigr)+199 &\leq 268.50 \\ 3\cdot 39.74 &\leq 268.50-199 \\ 119.21 &\;{\color{Red} >}\; 69.50 \\\\ {\color{Red} 5}\cdot 89.5\cdot \bigl(1-0.556\bigr)+199 &\leq {\color{Red} 5}\cdot 89.5 \\ 5\cdot 39.74 &\leq 447.50-199 \\ 198.70 &\;{\color{Red} <}\; 248.50\end{align*}


Skriv et svar til: Livas biografbilletter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.