Matematik

Bestem funktioner

08. oktober 2023 af Agbn - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med denne opgave, i må meget gerne komme med både løsning og forklaring

Funktionerne f, g og h er givet ved følgende forskrifter

f(x)=x^2-4x

g(x)=4x+2

h(x)=x^3

Bestem

f(x)+g(x)

f(x)*g(x)

f(x)-h(x)

g(x)+h(x)

g(x)*h(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2023 af ringstedLC

\begin{align*} f(x) &= x^2+4x\;,\;g(x)=4x+2\;,\;h(x)=x^3 \\\\ f(x)\pm g(x) &= \bigl(x^2+4x\bigr)\pm \bigl(4x+2\bigr) &= (...) \\ f(x)\cdot g(x) &= \bigl(x^2+4x\bigr)\cdot \bigl(4x+2\bigr) &= (...) \\ f(x)-h(x) &= \bigl(...\bigr)- \bigl(...\bigr) &= (...) \\ g(x)+h(x) &= \bigl(...\bigr)+ \bigl(...\bigr) &= (...) \\ g(x)\cdot h(x) &= \bigl(...\bigr)\cdot \bigl(...\bigr) &= (...) \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.