Matematik

Bestem diskriminaten udtrykt ved a

08. oktober 2023 af Stanzi - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg fandt ud af b) (a=2) men jeg ved ikke rigtig hvad man skal i a).

Er der en som kan hjælpe?

Vh

Vedhæftet fil: SharedScreenshot.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2023 af ringstedLC


Svar #2
08. oktober 2023 af Stanzi

?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2023 af oppenede

Du skal give en formel for d hvor a er den (eneste) ubekendte.


Svar #4
08. oktober 2023 af Stanzi

Ja man hvordan ? :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2023 af peter lind

d = a2-4*b*c


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2023 af ringstedLC

a) Indsæt de kendte værdier i diskriminantformlen:

\begin{align*} d &= b^2-4\,a\,c \\ &= 4^2-4\,a\cdot 2 \\ d &= 16-8\,a=8\cdot (2-a) \\ \end{align*}

b)

\begin{align*} d &= 0 &&\Rightarrow \textup{giver netop}\;\acute{\textup{e}}\textup{n l\o sning, da}:\pm\sqrt{0}=0 \\ 0 &= 16-8\,a \\ a &= \frac{-16}{-8}=2 \end{align*}


Svar #7
08. oktober 2023 af Stanzi

Nåh så lavet jeg det allerede i opgave b)

Tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Bestem diskriminaten udtrykt ved a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.