Matematik

Normalfordeling mat

09. oktober 2023 af gymelev178 - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til den her opgave, jeg kan simpelthen ikke finde løsningen uden hjælpemidler.

Opgave 1 uden hjælpemidler

En stokastisk variabel X er normalfordelt X ~ N (9,2)

a) Bestem P(X ≤ 11)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2023 af M2023

#0. En stokastisk variabel X er normalfordelt X ~ N (9,2). a) Bestem P(X ≤ 11).

Kender du middelværdi og spredning? Hvis du gør, så kan du bruge nedenstående figur:


Svar #2
09. oktober 2023 af gymelev178

Middelværdien er 9 og spredningen er 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2023 af M2023

#2. Prøv at se figuren i #1. Hvad er P(X ≤ μ + σ)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2023 af M2023

#3. Jeg glemte at sige, at tallene på figuren er procenttal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2023 af M2023


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2023 af M2023

#0. Ud fra figuren ses, at P(X ≤ 11) = P(X ≤ μ + σ) = (2,3 + 13,6 + 34 + 34) % = 83,9 % = 0,84. Det er arealet under kurven til venstre for μ + σ.


Skriv et svar til: Normalfordeling mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.