Matematik

sandsynlighedsregning

25. april 2021 af chamin - Niveau: A-niveau

Jeg har svært ved nedstående opgave, da jeg ikke helt kan se, hvordan jeg kan argumentere, at punkterne (8,0.159) og (14,0.997) ligger i fordelingsfunktionen. Forstår godt hvorfor (10,0.5)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2021 af peter lind

Du slår op på dit CAS værktøj hvad F(8), F(10) og F(8) er. Du kan dog undlade F(10) for forelingsfunktionen er altid 0,5 for middelværdien


Svar #3
25. april 2021 af chamin

Den skal løses uden cas, men ellers vil jeg jo bare bruge formlen for fordelingsfunktionen, men ved ikke hvordan jeg skal gribe den an, når jeg ikke må bruge CAS


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2021 af peter lind

Du kan slå det op i din formelsamling eller bog. Punkterne er nemlig i afstanden spredningen fra middelværdien


Svar #5
25. april 2021 af chamin

Jeg har slået op i min formelsamling og kigget på formel 256, men har ikke helt forstået, det sidste, du skrev


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2021 af Soeffi

#0. Se evt: https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/normalfordeling.

Bemærk venligst, at 8 = μ - σ, 10 = μ og 14 = μ - 2·σ.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2021 af peter lind

du skal se påkurven nederst side 42


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2021 af Soeffi

#6...Bemærk venligst, at 8 = μ - σ, 10 = μ og 14 = μ + 2·σ.

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2021 af AMelev

#5 Af den nederste graf  (jf. #7) fremgår, at 95.45% ligger i intervallet [μ - 2σ, μ + 2σ], så de sidste 4.55% ligger udenfor.
Pga. symmetrien, ligger halvedelen, dvs. ½·4.55% i  [μ + 2σ,∞[, så F(14) = F(μ + 2σ) = 1 - P([μ + 2σ,∞[) = ....

Tilsvarende (men lidt nemmere) med F(8)


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. april 2021 af Soeffi

#6.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. april 2021 af AMelev

#10 Problemet med denne er, at den ikke giver mulighed for 3 decimalers nøjagtighed som krævet.


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. april 2021 af Soeffi

#11. #10 Problemet med denne er, at den ikke giver mulighed for 3 decimalers nøjagtighed som krævet.

Har du hørt om procenter?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. april 2021 af AMelev

#12 Sorry. Jeg vil lære at tælle :).


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.