Matematik

Binomialfordeling

17. oktober 2023 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig bed b) i opgaven jeg har vedhæftet. Har det nemlig svært med at udregne k(12,5), og i min formelsamling går pascals trekant ikke til (12,5)

Tak på forhånd 

Vedhæftet fil: opg 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2023 af mathon

                                                K\left (12,5 \right )=792


Svar #2
17. oktober 2023 af Fatima1602

Tak, men hvis spørgsmålet er at jeg skal opstille et regneudtryk til bestemmelse af P(x=5), skal jeg så også regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2023 af mathon

Ved en binomialfordeling forstås et sandsynlighedsfelt \small \left (\left \{0,1,2,......,n \right \},P \right ), hvortil der svarer et tal s, så det for vilkårligt udfald \small q gælder,
at

                   \small P(q)=b\left ( q;n,s \right )=\binom{n}{q}\cdot s^q\cdot \left ( 1-s \right )^{n-q}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2023 af mathon

                   \small \begin{array}{llllll} \small P(q)=&b\left ( 5;12,0.4 \right )=\binom{12}{5}\cdot 0.4^5\cdot \left ( 1-0.4 \right )^{12-5}=\\\\& 792\cdot 0.01024\cdot 0.027994=0.22703 \end{array}


Svar #5
17. oktober 2023 af Fatima1602

Tak, men det er bare at opgaven er uden hjælpemidler, og derfor har jeg det svært med hvordan jeg skal udregne: 12!/5!(12-5)!


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2023 af mathon

\begin{array}{llllll} \frac{12!}{(12-5)!\cdot 5!}=\frac{12!}{7!\cdot 5!}=\frac{12\cdot 11\cdot 10\cdot 9\cdot 8\cdot }{5\cdot 4\cdot 3\cdot 2}=\frac{12\cdot 11\cdot 10\cdot 9\cdot 8 }{\left ( 4\cdot 3 \right )\cdot \left (5\cdot 2 \right )}=\frac{12\cdot 11\cdot 10\cdot 9\cdot8}{12\cdot 10}=11\cdot 9\cdot 8=\left ( 10+1 \right )\cdot72=\\\\ 720+72=792 \end{array}


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.