Matematik

Binomialfordeling

17. oktober 2023 af Fatima1602 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. Jeg har dog udregnet spørgsmål a, hvor n= 20 og p= 1/3, er det rigtigt

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: opg 6.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2023 af jl9

p=1/3 er ikke rigtig


Svar #2
17. oktober 2023 af Fatima1602

Hvordan gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2023 af jl9

Der er 4 sider på terningen og 1 af siderne har en stjerne.

p = 1 ud af 4

Svar #4
17. oktober 2023 af Fatima1602

så p=1/4


Svar #5
17. oktober 2023 af Fatima1602

i b) skal jeg så bruge formlen for binomialfordelingen, hvor jeg indsætter 5 ind på r´s plads og så tallene for n og p?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2023 af jl9

#4 Ja

#5 Ja, bestem b(5, 20, 0.25)


Svar #7
17. oktober 2023 af Fatima1602

Hvordan udregner jeg så c)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2023 af jl9

P(X > 9) = 1 - P(X <= 9)


Svar #9
17. oktober 2023 af Fatima1602

Hvordan er udregningen så ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. oktober 2023 af jl9

Kan du beregne P(X <= 9) direkte på CAS?

Ellers er:

P(X <= 9)  =  b(0, 20, 0.25)+b(1, 20, 0.25)+b(2, 20, 0.25)+b(3, 20, 0.25)+b(4, 20, 0.25)+b(5, 20, 0.25)+b(6, 20, 0.25)+b(7, 20, 0.25)+b(8, 20, 0.25)+b(9, 20, 0.25)

Husk at trække P(X <= 9) fra 1 for at få P(X > 9)


Svar #11
17. oktober 2023 af Fatima1602

Mener du TI-Nspire


Svar #12
17. oktober 2023 af Fatima1602

Men forstår ikke din beregning. Skal jeg ikke lægge tal sammen der er større end 9?


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. oktober 2023 af jl9

Man kan gøre begge dele. Hvis man lægger alle 20 sammen giver det jo 100%.

På Nspire hedder det vist binomCdf(20, 0.25, 10, 20)

Svaret til c) skal give 0.01386


Svar #14
17. oktober 2023 af Fatima1602

Det jeg ikke forstår er at jeg skal jo lægge tal der er større end 9 sammen? Men i din beregning lægger du alle tal op til 9 sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. oktober 2023 af jl9

Ja, men også trækker resultatet fra 1 (100%).

Det er ligså rigtigt at lægge tallene samme større end 9 (og så undlade at trække det fra 100%)


Svar #16
17. oktober 2023 af Fatima1602

Men hvilke tal skal man så lægge sammen hvis det skal være over 9, og hvordan ved man hvor mange tal over 9 man skal lægge sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. oktober 2023 af jl9

Der er jo 20 forsøg i alt, dvs. det er 10, 11, 12 ... op til 20


Svar #18
17. oktober 2023 af Fatima1602

Er udregningen sådan:

P(X>9)= P(x=0.10) + P(x=0.11) + P(X=0.12)....P(x=0.20)


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. oktober 2023 af jl9

uden 0. :

P(X>9)= P(X=10) + P(X=11) + P(X=12)....P(X=20)


Svar #20
17. oktober 2023 af Fatima1602

Ok, men skal jeg så regne hvert enkelt ud, altså sætte først 10 ind på r's plads i formlen for binomialfordelingen og så gøre det samme med alle tal fra 10 op til 20?


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.