Matematik

Ellipse

23. oktober 2023 af AnnaRit - Niveau: A-niveau

Jeg har denne opgave og fået dette resultat, er det korrekt? :-) Virker forkert og har regnet i hovedet 3 gange, men får samme svar og det er her den går gal :)

(x-1)2+16(y-1)2=16


Svar #1
23. oktober 2023 af AnnaRit

så centrum er (-1,-1) 0g halvakserne a=0 b=1?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2023 af MentorMath

Hej,

Jeg får også det samme, så det ser rigtigt nok ud:))


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2023 af MentorMath

#1

Tæt på! 

C = (1,1) og a = 4 og b = 1 :)

Som sagt, ser selve udregningen rigtig ud.

Hvis det er til hjælp, kan du eventuelt se fra forelæsningen https://www.youtube.com/watch?v=QY1eN2YpbIY&t=1773s&ab_channel=JonatanRasmussen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2023 af peter lind

Centrum er (1, 1) og halvakserne er 1/4 og 1


Svar #5
23. oktober 2023 af AnnaRit

Fedt, TAK :-)


Svar #6
23. oktober 2023 af AnnaRit

Okay - giver mening!


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. oktober 2023 af MentorMath

Selv tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. oktober 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2023 af ringstedLC

\begin{align*} x^2-2x+16y^2-32y &= -1 \\ x^2-2x+1^2+4^2y^2-32y+4^2 &= -1+1^2+4^2 \\ (x-1)^2+4^2\cdot (y^2-2y-1) &= 4^2 \\ \frac{(x-1)^2}{4^2}+\frac{\cancel{4^2}\!\cdot (y-1)^2}{\cancel{4^2}} &= 1 \\ \frac{(x-1)^2}{4^2}+\frac{(y-1)^2}{1^2} &= 1 \Rightarrow \left\{\begin{matrix} (x_0,y_0) &=& (1,1) &\textup{ellipsens centrum} \\ a&=&4 & \textup{den halve storakse} \\ b&=&1 &\textup{den halve lilleakse}\end{matrix}\right. \end{align*}


Skriv et svar til: Ellipse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.