Matematik

Restklasser

25. oktober 2023 af Markus2300 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg vil gerne beregne følgende. Kan jeg så beregne det således?

3*10+(-2*12)


Svar #1
25. oktober 2023 af Markus2300

I så fald vil det give 6, altså -94, men det er ikke en svarmulighed


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2023 af SuneChr

6 - 1·100 =  - 94
6 - 2·100 = - 194


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2023 af peter lind

100n+6 er også en mulighed hvor n godt kan være et negativt  helt tal


Svar #5
25. oktober 2023 af Markus2300

#3

6 - 2·100 = - 194

Hvor kommer 2 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2023 af Eksperimentalfysikeren

#1. Du har regnet rigtigt. [6]100 = [-94]100 = ??

Der er andre tal, der divideret med 100 giver resten 6.


Svar #7
25. oktober 2023 af Markus2300

Hvordan kan det være at  [-94]100 ikke er en svarmulighed? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2023 af SuneChr

------------------|----------|----------|----------|----------|-------→
    ...         - 194      - 94           6        106        206   ...             [6]100


Brugbart svar (1)

Svar #9
25. oktober 2023 af SuneChr

# 7
Det kunne det også godt have været, men nu valgte man så noget andet.
Selv holder jeg af, at det er det mindste positive hele tal,
men er ikke mere rigtigt end de utallige andre.

Restklasser kender vi helt konkret fra enhedscirklen, restklasse modulo 2π.
Det hele gentager sig, når kredsen er sluttet.


Brugbart svar (1)

Svar #10
25. oktober 2023 af SuneChr

En restklasse er en mængde, og i vores tilfælde mængden
[6]100 = {... , - 194, - 94, 6, 106, 206, ...}
Der gælder da, at
 - 194 ∈ [6]100        - 94 ∈ [6]100            100 ∉ [6]100


Skriv et svar til: Restklasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.