Matematik

annutetslån

27. oktober 2023 af hfstudentt - Niveau: C-niveau

forstår simplhen ikke, hvorfor pludslig ydelsen er faldet her til sidst, hvor den gik fra at være 2000 til 1063,37???

billed evedhæftet. 

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2023 af peter lind

Du regner bare med at ydelsen er konstant; men det er den altså ikke her. Du skal jo ikke betale 2000 kr. når restgælden er mindre


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2023 af ringstedLC

#0 Det kommer an på lånets vilkår.

- Hvis ydelsen skal være fast hvert år, skal den være mindre:

\begin{align*} y &= G\cdot \frac{r}{1-(1+r)^{-n}} &&\textup{formel (6)} \\ y &= 7000\cdot \frac{0.1}{1-1.1^{-5}}=1846.58 \\ \end{align*}

- I opgaven er ydelsen større. Det gør, at gælden nedskrives hurtigere i de første fire år. Derfor betales der en mindre samlet rente:


Skriv et svar til: annutetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.