Matematik

kombinatorik

01. november 2023 af Elna2 - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe?

har vedhæftet opgaven 


Svar #1
01. november 2023 af Elna2

Jeg har selv tænkt: 

der er to muligheder:

1. hvis ægteparret er med dvs. at så skal man vælge tre personer blandt 9 resterende personer dvs. C(9,3)=(9!)/3!*6!. - giver 84

2. hvis ægteparret er ikke med så skal vælges 5 personer ud af 9, dvs. C(9,3)=(9!)/5!*4!. giver 126

så til sidste har jeg lagt de to resultater sammen 84+126=210.

jeg ved ikke om jeg har lavet den rigtig indtil nu. så er der spørgsmål i den anden del af opgaven som gør mig forvirreret. skal jeg i den anden del finde c(11,5) også trækker antal kombinationer når parret var med????


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2023 af peter lind

Jeg er enig i den første del.

Den anden del skal du gøre noget tilsvarende.

Du har her mulighed for at ingen af ægtefællerne er med + mulighed for at en af ægtefællerne er med.


Svar #3
01. november 2023 af Elna2

det vil sige C(11,5) -((C(9,3)+C(10,5))

alle kombinationer for de 11 personer - (kombinationer når ægtefællene er med+ kombinationer når en af dem er med)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2023 af peter lind

Nej

Ingen af ægtefællerne er med med har du selv fundet ovenfor til K9,3 Du kalder det C(9,3)

En ægtefælle er med har du i stedet for to ægtefæller er med. Det ændrer du bare til en. Til gegæld gar du to muligheder for det.


Svar #5
01. november 2023 af Elna2

okiiiii tak :)


Skriv et svar til: kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.