Matematik

Sandsynlighedsregning

04. november 2023 af Kingzen - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er ved at løse et gammelt eksamenssæt og denne opgave optræder i del 1 uden hjælpemidler.

Umiddelbart tror jeg at min løsningmodel er forkert, da min "kan det passe regel" bliver udfordret gevaldigt.
Det virker ulogisk at beregningen skal være så "tung" når opgaven er uden hjælpemidler og skal beregnes i hovedet.

Har jeg fat i det rigtige her, eller er der en anden måde at løse den på?

Vedhæftet fil: Forsøg på løsning.png

Svar #1
04. november 2023 af Kingzen

Opgaven kommer her


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2023 af Anders521

#1 I opgaven står der følgende:

Opstil et udtryk til at beregne sandsynligheden P(X=3) for, at terningen viser "globus" præcis 3 gange blandt de 8 kast.

Det du har gjort er at beregne beregne binomiallkoefficienten K(8,3), hvilket er forkert. Du skal ikke regne, men opstille et udtryk.


Svar #3
04. november 2023 af Kingzen

Tak for svar!

Har du et bud på, hvordan udtrykket skal se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2023 af Anders521

#3 Ja, 

Med X ~ Bin(n,p) haves P(X=x) = K(n,r)·pr·(1-p)n-r. Indsætter du tallene 1/6, 3 og 8 i formlen, er du færdig med (del)opgaven. 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.