Matematik

vandkraftværk

06. november 2023 af shain - Niveau: 9. klasse
Hej har et spørgsmål som jeg har problemer med. opgave 20


Spørgsmålet er hvor mange TJ et vandkraftværk producere om året.

Skal jeg regne om til år eller dage?

Jeg får at vide at der produceres 21 TJ om året i 2012

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2023 af mathon

Du har ikke oplyst, hvor mange måneder vandkraftværket i Ilulissat rent faktisk producerer om året.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2023 af Sveppalyf (Slettet)

Det pågældende vandkraftværk blev taget i brug 1. oktober 2012, hvilket vil sige at det i 2012 kun kørte i 3 af årets 12 måneder. De 21 TJ svarer altså til 3/12 = 1/4 af ét års produktion.

Ét års produktion = 4 * 21 TJ = 84 TJ


Svar #3
06. november 2023 af shain

Mange tak

Skriv et svar til: vandkraftværk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.