Matematik

Integralregning

21. november 2023 af AnnaRit - Niveau: A-niveau

Hjælp! Jeg har siddet med denne opgave længde og forstår ikke hvordan den skal løses!


Svar #1
21. november 2023 af AnnaRit

Længe*


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2023 af Anders521

#1 Se tråd.


Svar #3
22. november 2023 af AnnaRit

Har godt set - men forstår ikke ??

Svar #4
22. november 2023 af AnnaRit

Lidt mere detaljeret tror jeg, tror ikke jeg forstår spørgsmålet ordentligt!

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2023 af M2023

#4. 

Du skal integrere tæthedsfunktionen for at få fordelingsfunktionen. Denne skal så gå mod 1 for x gående mod uendelig. Kvartilsættet fås af grafen for fordelingsfunktionen.

\int_{1}^{t}\frac{1}{x^2}\;dx=\left [ -\frac{1}{x} \right ]_1^t=1-\frac{1}{t}

Det ses at denne funktion går mod 1 for t gående mod uendelig. Man får derfor:

F(x)=\left\{\begin{matrix} 0 \;\;\;\;\;\;\;\;\; for\; x < 1, \\ 1-\frac{1}{x} \;\; for\;x\geq 1. \end{matrix}\right.

Kvartilsættet er
Q1 = F-1(0,25) = 4/3,
Q2 = Median = F-1(0,5) = 2 og 
Q3 = F-1(0,75) = 4.

Vedhæftet fil:fordeling.png

Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.