Matematik

Sandsynlighed

23. november 2023 af Duken - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der vil hjælpe med denne opgave? hvordan skal man beregne det hvis ikke man bare tæller

Vi ruller to terninger. Med den stokastiske variabel X1 betegner vi antallet af .jne p.

den f.rste terning og med den stokastiske variabel X2 betegner vi antallet af .jne p. den

anden terning. Udfaldsrummet er givet ved

U = {(1,1),(1,2),(1,3),(1,4),(1,5),(1,6)

(2,1),(2,2),(2,3),(2,4),(2,5),(2,6)

(3,1),(3,2),(3,3),(3,4),(3,5),(3,6)

(4,1),(4,2),(4,3),(4,4),(4,5),(4,6)

(5,1),(5,2),(5,3),(5,4),(5,5),(5,6)

(6,1),(6,2),(6,3),(6,4),(6,5),(6,6)}

hvor eksempelvis (2,4) betyder, at vi har sl.et 2 med den f.rste terning og 4 med den

anden terning. Bemærk, at det ikke er det samme som slaget (4,2). De to terninger er

forskellige, den ene terning er f.eks bl. og den anden er f.eks r.d. Kort vil vi alts. skrive

et slag som (X1,X2).

a) Beregn sandsynligheden X1 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2023 af SuneChr

Antal gunstige slag (X1 = 5 , 1 ≤ X2 ≤ 6)
Multiplikation:   X1 i ét tilfælde og X2 i seks tilfælde
1·6 = 6
Antal mulige slag  62
P(X1 = 5) = 6/(62)              # 2 Bemærk rettelsen, der er foretaget efter indlæg # 2


Svar #2
23. november 2023 af Duken

Det forstår jeg ikke

Brugbart svar (1)

Svar #3
24. november 2023 af PeterValberg

P(X_1=5) =\frac{\text{antal gunstige udfald}}{\text{antal mulige udfald}}=\frac{6}{36}=\frac16

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2023 af SuneChr

# 0
Du bad om en forklaring
        "...  hvordan skal man beregne det, hvis ikke man bare tæller?"
Den fik du så i # 1, dog uden angiveligt at have forstået forklaringen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2023 af SuneChr

# 4 fortsat
Dit indlæg # 2 er efterfølgende oprettet et minut senere. Det fortæller mig, at du ikke har
givet dig tid til at læse og tænke over, hvad der blev skrevet. Det er dårlig stil, hvor du spilder
vores tid. Gør det bedre og ansvarligt de følgende gange.


Skriv et svar til: Sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.