Matematik

Deskriptiv ugrupperede gennemsnit spredning.

27. november 2023 af sofia877 - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen, der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave. 

Jeg har problemer med at finde ud af, hvordan jeg skal finde spredningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2023 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2023 af peter lind

Jeg kan se at du har fået spredningen til -1. Dette kan aldrig ske idet spredningen er defineret som

∑(xi-m)2/n = ∑(xi2-2xi*m + m2)2/n = Σ(xi2)/n-(2n*m*m+nm2)/n = (Σxi2)/n -m2 hvor m er middelværdien


Svar #3
27. november 2023 af sofia877

Det ved jeg. Det er bare programmet der skriver det. Det eneste jeg har fået er gennemsnittet, som jeg har beregnet til at være 16. Jeg forstår virkelig ikke hvordan jeg finder spredningen.. Du har givet mig en formel, men, jeg aner ingen ting. Jeg forstår den ikke. Hvad er xi og hvad er m. HVad er middelværdien? er det 16?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2023 af peter lind

xi er resultatet af den i'te måling

middelværdien er (x1+x2+x3 +  .... xn)/n også kaldet gennemsittet

variansen er ((x1-m)2 + (x2-m)2+(x3-m)2 + ... (xn-m)2)/n

spredningen er kvadratrod(variansen)

Alt det kan du få udregnet i dit CAS værktøl

Se din bog(mest pædagogisk) eller evt. formelsamiling side 41

Hvis der er noget du ikke forstår kan du melde tilbage med en udførlig forklaring på hvad du ikke forstår. Jeg kan ikke bruge noget som Det forstår jeg ikke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2023 af MentorMath

#0

Se eventuelt også videoen: https://www.youtube.com/watch?v=wms2KWtAvjI.

Der synes jeg selv, at det bliver forklaret meget godt:)


Skriv et svar til: Deskriptiv ugrupperede gennemsnit spredning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.