Matematik

Bestem det samlede areal af figuren.

03. december 2023 af Sarahmipmip - Niveau: A-niveau

Hej kan nogen forklarer mig hvordan jeg løser denne opgave? :)

(opgaven vises i det vedlagte skærmbillede)

- Tak på forhånd


Svar #1
03. december 2023 af Sarahmipmip

OBS: Opgaven skal løses uden hjælpemidler


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2023 af SuneChr

r findes ved brug af Pythagoras, derefter skulle det være let nok.


Svar #3
04. december 2023 af Sarahmipmip

Hmm men hvordan finder jeg arealet af den halve iskugle?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2023 af MikeCharlie

Mit bud:

Pyth: a^2+b^2=c^2\Leftrightarrow12^2+b^2=13^2\Leftrightarrow b^2=169-144=25

\Leftrightarrow b=\sqrt{25}=5=r

A_{trekanter}=2\cdot{(\frac{1}{2}\cdot{5}\cdot{12})}=60

A_{halvcirkel}=\frac{\pi\cdot{r^2}}{2}=\frac{\pi\cdot{5^2}}{2}=\frac{\pi\cdot{25}}{2}

A_{totalt}=60+\frac{\pi\cdot{25}}{2}


Skriv et svar til: Bestem det samlede areal af figuren.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.