Fysik

COP-værdi i en varmepumpe

06. december 2023 af ellewoods - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan regner man COP værdien ud i en varmepumpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2023 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. december 2023 af ringstedLC

Coefficient Of Performance:

\begin{align*} \textup{COP} &= \frac{P_\textup{ud}}{P_\textup{tilf\o rt}}=\frac{P_\textup{varme}}{P_\textup{el}}=\frac{7\,\textup{kW}}{2\,\textup{kW}}=3.5 \end{align*}

til forskel fra:

\begin{align*} \textup{Virkningsgrad} &= \frac{P_\textup{ud}}{P_\textup{ind}}= \frac{P_\textup{varme}}{P_\textup{jord}+P_\textup{el}}= \frac{7\,\textup{kW}}{5\,\textup{kW}+2\,\textup{kW}}=1 \end{align*}

som giver det samlede? effektbillede. Forskellen ligger i, at vi regner effekten af jordvarmen for "gratis".


Skriv et svar til: COP-værdi i en varmepumpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.