Fysik

Kredsløb

16. december 2023 af yeyej - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Hvordan kan det være at strømmen er 0A i dette kredsløb?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2023 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2023 af mathon

Fordi der er nøjagtig samme spændingsforskel, men med modsat fortegn, over de 2 kΩ set i forhold til de to spændingskilder.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2023 af ringstedLC

\begin{align*} U_R=I\cdot R\Rightarrow I &= \frac{U_R}{R} \\ I &= \frac{U_2-U_1}{R}=0\,\textup{A} &&,\;U_1=U_2 \\ \end{align*}

hvor U1 og U2 er de to spændingskilder.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2023 af ringstedLC

Hvis den ene spændingskilde vendes om:

\begin{align*} I &= \frac{U_2-U_1}{R} \\ I &= \frac{\big|-U_1-U_1\bigr|}{R}=\frac{\big|U_2-\bigl(-U_2\bigr)\bigr|}{R} &&,\;-U_1=U_2 &&,\;-U_2=U_1\\ I &= \frac{2\,U_1}{R}=\frac{2\,U_2}{R} \end{align*}


Skriv et svar til: Kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.