Matematik

Finde en grafs forskrift

23. december 2023 af SkolleNørd - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med at forklare hvordan jeg finder ud af hvilke grafer der passer?

Gerne med forklaringer som jeg måske kan bruge til senere (lignende opgaver).


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. december 2023 af jl9


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. december 2023 af jl9

To af funktionerne er eksponentielle udviklinger, hvor den ene er voksende og den anden er aftagende. Den sidste funktion er 2. grads polynomium hvis graf er en parabel (bue)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2023 af Rumballsm

Hvis du har x^2 så har du en funktion der spejler dig om y-aksen (f.eks. giver -5*-5=25 på samme måde 5*5=25, minus gange minus ophæver altså hinanden).

Har du 2^-x har du en potensfunktion hvor eksponenten er født med et negativt fortegn, dvs at hvis x er negativt må eksponenten blive positiv (igen minus gange minus giver plus), derfor må den funktion vokse når x går i negativ retning.

2^x vil selvfølgelig bare vokse i takt med x stiger.


Svar #4
23. december 2023 af SkolleNørd

#3

Hvis du har x^2 så har du en funktion der spejler dig om y-aksen (f.eks. giver -5*-5=25 på samme måde 5*5=25, minus gange minus ophæver altså hinanden).

Har du 2^-x har du en potensfunktion hvor eksponenten er født med et negativt fortegn, dvs at hvis x er negativt må eksponenten blive positiv (igen minus gange minus giver plus), derfor må den funktion vokse når x går i negativ retning.

2^x vil selvfølgelig bare vokse i takt med x stiger.

Så til det første, så vil b være (R). A er den (G) og den sidste C er den (B)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. december 2023 af ringstedLC

#3

Har du 2^-x har du en potensfunktion ...

Dét er en eksponentiel funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. december 2023 af mathon

           \begin{array}{lllllll} f(x)=2^x& \textup{er en voksende, eksponentiel funktion}\\\\ g(x)=2^{-x}& \textup{er en aftagende, eksponentiel funktion}\\\\ h(x)= x^2+1&\textup{er en parabel - symmetrisk om y-aksen} \end{}


Skriv et svar til: Finde en grafs forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.